Min historia

Vägen till min danskarriär

Dans är min livspassion och min drivkraft som ger mig glädje och inspiration i livet. Min livsresa inom dans började på en av dansskolor i Sankt-Petersburg  när jag var 6 år och sedan dess har min kärlek för dans växt framåt och växer än idag. Tack vare mina föräldrar har jag lyckats att bli den jag är idag, nämligen en professionell dansare med enorm erfarenhet och kompetens.

Sedan barnsben hade jag drömmen om att dansa under VM-tävlingar. Under den tiden jag hade bott i Ryssland var det svårt att komma till den nivån, där man får åka på VM-turnering eftersom att det finns ett kvotsystem som innebär att det är endast två högstrankade par från hela landet som får vara med och delta i VM-turneringar. Konkurrensen i Ryssland var stenhård.

År 2008 bestämde jag mig för att söka upp en danspartner utomlands, vilket resulterade i att jag hittade en danspartner i Sverige. Efter min flytt till Sverige har jag och min danspartner, David Olsson, tränat hårt och vi gjorde allt som krävdes för att förverkliga min största dröm om att delta i VM-turnering och representera ett land. Sedan flytten till Sverige sköt min danskarriär upp i höjden. År 2009 representerade vi för första gången landet Sverige under VM-tävlingen i Kina och det gick över all förväntan.

Några av mina meriter:

• SM 2008 – 3 plats
• Lorraine Trophy 2009 – 1 plats
• Norway International 2009 – 1 plats
• SM 2009 – 2 plats Birka Grand Prix 2009 – 1 plats
• Northern European Championship 2009 – Finalist

Tävlingar

Jag har deltagit i många olika internationella tävlingar såsom, Dutch Open,  Germain Open,Tallinn Open, Russian Open, Lithuanian Open, Copenhagen Open, Tropicana Cup Poland m fl. Efter två framgångsrika år har jag avslutad min tävlingskarriär i toppform, men passionen för dans har aldrig lämnat mitt inre och finns alltid i mitt hjärta.

Undervisning

Sedan jag hade avslutat min danskarriär ville jag sprida vidare mina erfarenheter och tekniska kunskaper inom dans till andra barn och vuxna som har passion för dans.  Jag vill beskåda utvecklingen och resultat av mitt arbete hos mina elever och dela av min dansglädje med dem. Under sommaren 2014 öppnade jag min egen dansstudio för att föra vidare mina färdigheter till andra dansentusiaster.

Våra lärare

Valentina Rudenok

Valentina Rudenok

Grundare/Huvudlärare

Elitdansare i tiodans. Utbildad barntränare.

Anastacia Ryazanova

Anastacia Ryazanova

Tränare

Professionell dansare, tränare i house, waaking och latin.

Astrid Wollberg

Astrid Wollberg

Tränare

Professionell balett tränare.